Whatsapp

Microsoft Windows 11 Pro - Sistemi operativ i zhvilluar për punën moderne
Microsoft Windows 11 Pro përfaqëson evolucionin më të avancuar të sistemit operativ të Microsoft, i projektuar për mjedise profesionale, korporative dhe për përdoruesit që dëshirojnë maksimumin nga siguria, produktiviteti dhe multitasking. Me një ndërfaqe tërësisht të rinovuar, funksionalitete inteligjente dhe mjete të avancuara të menaxhimit, Windows 11 Pro është zgjidhja ideale për ata që punojnë në mjedise dinamike, lokale ose në cloud.
🧩 Funksionalitetet kryesore të përfshira
Windows 11 Pro bashkon fuqinë e Windows 10 Pro me një përvojë të re të përdoruesit, fluide, moderne dhe produktive, të pasuruar me teknologji të menduara për të ardhmen e punës:
• Dizajni i rinovuar
Ndërfaqja më moderne, me kufijtë e rrumbullakosur, menunë Start në qendër, animacionet e reja dhe një menaxhim më efikas i dritares përmes layout Snap.
• BitLocker
🛡️ Mbrojtja e të dhënave përmes enkriptimit të diskut të plotë, ideale për pajisje të lëvizëshme ose korporative.
• Desktopet virtuale të avancuara
Krijo mjedise pune të ndryshme për organizimin e aktiviteteve personale, profesionale, arsimore ose krijuese.
• Windows Sandbox
Nisja e sigurt e aplikacioneve në mjedise të përkohshme të izoluara, e përshtatshme për testimin e softuerit pa rrezik.
• Hyper-V
Virtualizimi i integruar për të krijuar dhe menaxhuar makinat virtuale direkt nga sistemi operativ.
• Qasja Remote
Kontrolli i plotë i PC-së nga çdo vend falë funksionalitetit të Desktop-it të largët.
• Windows Hello
Qasja biometrike me njohjen e fytyrës ose gjurmës së gishtit, për një login të shpejtë dhe të sigurt.
• Microsoft Store i rinovuar
Qasja në një ekosistem të ri të aplikacioneve, duke përfshirë mbështetjen për aplikacionet Android (në hardware të përshtatshëm).
• Windows Terminal
Mjet i fuqizuar për zhvillues dhe sysadmin, me mbështetje për PowerShell, Azure CLI dhe bash.
⚙️ Kërkesat e sistemit
Windows 11 Pro prezanton kërkesa hardware më moderne për të garantuar performancë, siguri dhe kompatibilitet afatgjatë:
• Procesor: 1 GHz ose më i shpejtë, me të paktën 2 bërthama në një procesor 64 bitësh të përshtatshëm ose SoC
• RAM: minimum 4 GB
• Hapësira në disk: të paktën 64 GB
• Firmware i sistemit: UEFI, i përshtatshëm me Secure Boot
• TPM (Trusted Platform Module): versioni 2.0 i detyrueshëm
• Karta grafike: e përshtatshme me DirectX 12 ose më të lartë me drejtues WDDM 2.0
• Ekran: minimumi 720p, ekran 9” ose më i madh
🔧 Gjithmonë rekomandohet një SSD për performancë optimale.
💻 Kompatibiliteti
• ✅ Kompatibel me të gjitha pajisjet e Windows 11 Ready
• ✅ Mbështet mjedise domain, Azure AD dhe Active Directory
• 🔁 Mund të përditësohet nga Windows 10 Pro në pajisje të përshtatshme
• ❌ Jo i përshtatshëm për sisteme 32-bitëshe
🍏 Kompatibiliteti me macOS
Windows 11 Pro nuk mund të instalohet natyrisht në pajisjet macOS, por mund të përdoret me efikasitet përmes:
• Parallels Desktop (përfshirë mbështetjen për Mac me çipin Apple Silicon M1 dhe M2)
• VMware Fusion
• Boot Camp (vetëm për Mac Intel, jo e përshtatshme me M1/M2)
💡 Këto zgjidhje i lejojnë përdoruesit e Mac të përdorin softuerin profesional të Windows, menaxhimet korporative ose aplikacionet specifike për mjedisin Microsoft.
🎯 Kujt i rekomandohet
• 🏢 Korporatave dhe profesionistëve që kërkojnë një platformë moderne, të sigurt dhe të përshtatshme me mjedise të rrjeta komplekse
• 👨💻 Zhvilluesve dhe teknikëve të IT që kanë nevojë për mjete të avancuara si Hyper-V, Terminal dhe mbështetje për virtualizimin
• 📈 Menaxherëve dhe profesionistëve të lirë që dëshirojnë performancë të lartë, multitasking dhe siguri të të dhënave
• 🏫 Shkollave, institucioneve publike dhe studioteve teknike që kërkojnë një sistem të azhurnuar, në përputhje me standardet aktuale të sigurisë
Windows 11 Pro është shumë më shumë se një sistem operativ: është një ekosistem i projektuar për punën e së ardhmes, i aftë të ofrojë besueshmëri, mbrojtje dhe fleksibilitet në mjedise lokale dhe në cloud. Një zgjedhje e fortë dhe profesionale për të përballuar çdo sfidë digjitale me elegancë dhe fuqi.