Windows 8 Professional është pasardhësi i Windows 7 Professional dhe Windows 7 Ultimate. Është i drejtuar ndaj bizneseve të vogla dhe përdoruesve profesionistë. Ndërfaqja e re e Windows 8 Pro, transformon përvojën e desktopit klasik në përvojë moderne të Ekranit me Prekje. Programet dhe funksionet e integruara janë më të shpejta dhe më të performueshme, si dhe më të optimizuara është sistemi i tërë, duke lejuar përdorimin e këndshëm të kompjuterit tuaj.
Microsoft Windows 8 Pro ofron më shumë fuqi
Versioni i ri i Windows 8 është Windows 8 Professional, i cili, ofron performanca më të mira dhe shumë funksione të reja. Ndryshimi kryesor në Microsoft Windows 8 Pro qëndron në ndërfaqen e re të përdoruesit në “Metro style” me ikonat karakteristike “tile”. Kështu sistemi mund të përdoret në mënyrë identike si në platformën klasike po ashtu edhe në platformën me prekje. Megjithëse ndërfaqja e re e përdoruesit, sistemi operativ Windows 8 Pro është i menaxhueshëm plotësisht, në çdo kompjuter, me tastierë dhe miush të ngjashëm. Karakteristikat User-Friendly tipike të Microsoft Windows, janë të zgjeruara edhe më tej, duke lejuar lëvizjen më të shpejtë dhe rritjen e produktivitetit. Shtuar mbi këtë, falë optimizimit të Task-Manager, pajisja juaj do të jetë më efikase. Funksionet e reja dhe programet e reja si Windows Explorer i ri ose Windows Store do të inovojnë sistemin me përmbajtje të reja dhe potencialitete të reja.
E reja në Microsoft Windows 8 Pro
Windows 8 Professional i ri bind me optimizimin e tij, me funksionet e reja dhe programet e reja. Më poshtë disa nga funksionet e integruara:
Ndërfaqe përdoruesi “me pllaka” e optimizuar për funksionimin e Ekranit me Prekje
Internet Explorer 11: Shfletuesi i ri i internetit
Menaxhimi i transferimit të të dhënave: është e mundur të ndaloni dhe të vazhdoni operacionet e kopjimit të të dhënave
Përmirësimi i Task Manager: performanca më e mirë për menaxhimin e proceseve
Windows Store i ri: Për të shkarkuar në mënyrë të thjeshtë dhe të sigurt Apps moderne
Windows Defender: antispyware
Aplikacionet standarde si ato për menaxhimin e fotove, videove dhe muzikës, janë më të thjeshta për t'u përdorur, më të mira dhe përditësohen vazhdimisht. Shumë funksione si: Menaxhimi i grupeve, Hyrja në domene, Menaxhimi i largët, Enkriptimi i sistemit të skedarëve, janë të disponueshme vetëm nga kjo version i Windows. Me Windows 8 Pro gjithashtu është e mundur nisja e sistemit nga disku i fortë virtual.
Optimizimet e Windows 8 Professional
Microsoft Windows 8 Pro siguron jo vetëm një shërbim User-Friendly por edhe përmirësime të rëndësishme teknike si përfshirja e UEFI në vend të BIOS konvencional ose integrimi i Secure Boot që bllokon software të dëmshëm gjatë nisjes. Gjithashtu, në Windows 8 Professional u përditësua Windows Explorer me një toolbar të re multifunksionale, kështu që komandat më të përdorura janë të zgjedhura direkt. Një tjetër karakteristikë e re interesante është ajo që mund të përdorni direkt skedarët ISO pa ndihmën e ndonjë software shtesë.
Microsoft Windows 8 Pro, një sistem operativ i sigurtë dhe i fuqishëm
Bizneset e vogla dhe përdoruesit e përvojë, do të mbështeten shumë në punën e tyre nga sistemi operativ Windows 8 Professional. Optimizimi i ndërfaqes së përdoruesit, lehtëson aksesin në dokumentet kryesore dhe programet. Rritja e performancave, e arritur falë optimizimeve të ndryshme të sistemit, ofron një platformë pune të sigurt dhe të fuqishme. Shtimi i karakteristikave të reja dhe programeve, do të lejojë një procedurë pune të shkurtër dhe funksionale. Në tërësi, Microsoft ofron me sistemin operativ Windows 8 Pro një partner të besueshëm të punës, për pajisjet e Ekranit me Prekje, ashtu edhe për Kompjuterat e Desktopit klasik.
WINDOWS 8 PROFESSIONAL - KËRKOHET SISTEMI
Platforma
Windows
Sistemet operative të mbështetura
Windows 8
Procesori
Procesor të paktën 1 GHz që mbështet standardet PAE, NX dhe SSE2
RAM
1 Gb për 32-Bit ose 2 Gb për 64-Bit
Disku i fortë
16 GB për Sistemet operative 32-Bit ose 20 GB për Sistemet operative 64-Bit
Karta e grafikës