BLINI WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER DHE SHFYTZONI NGA AFIABILITETI DHE PERFORMANCA E SAJ
Me edicionin e DataCenter të Windows Server 2019, kompania e softuerit me seli në Redmond shfrytëzon pikat e forta të Windows Server 2016 dhe ndihmon kompanitë e mëdha dhe organizatat të krijojnë një strukturë rrjeti aq të qëndrueshme sa edhe të fuqishme. Versioni i ri bazohet në përmirësime të shumta dhe funksione ekskluzive. Sistemi operativ i serverit ofron avantazhe të veçanta për kompanitë që duan të blejnë Windows Server 2019 DataCenter dhe ta përdorin në një "skenar cloud hibrid". Pjesë e paketës është, ndër të tjera, lidhja më e mirë me Microsoft Azure përmes përdorimit të veglës bazuar në shfletues "Project Honolulu".
Më shumë siguri në Windows Server 2019
Siguria vazhdon të jetë një problem i madh në zonën e serverëve. Me edicionin e DataCenter të Windows Server 2019, Microsoft përgjigjet përsëri ndaj kërcënimeve aktuale që vijnë nga World Wide Web dhe po përmirëson sistemin operativ të serverëve në pikat e shumta. Bashkëpunimi me Windows Defender Advanced Threat Protection është veçanërisht interesant për përdoruesit. Ky mekanizëm mbrojtje është i specializuar në zbulimin e kërcënimeve pa skedarë nënshkrimesh dhe mbrojtje të efektshme kundër root kit-ve dhe sulmeve zero-day përmes lidhjes cloud që nuk zbulohen nga skanerët tradicionalë antivirus. Gjithashtu, ekziston një kriptim më i thjeshtë dhe më i mirë, që përfshin edhe trafikun e rrjetit dhe makinat virtuale (VM).
Përditësimet e shpejta dhe integrimi më i mirë i Microsoft Azure
Përdoruesit e edicionit DataCenter të Windows Server 2019 përfitojnë gjithashtu nga përditësimet e Microsoft Express, të njohura tashmë nga sistemi operativ i desktop Windows 10. Avantazhi i madh është se përditësimet e reja express janë shumë më të vogla krahasuar me përditësimet delta që kanë qenë të zakonshme në serverat Windows deri më tani. Përditësimet e shpejta, që funksionojnë në mënyrë të ngjashme me backup-et e të dhënave që ndërtohen mbi njëri-tjetrin, jo vetëm që përshpejtojnë shkarkimin dhe instalimin, por edhe ulin numrin e ristartimeve të nevojshme për serverat në përdorim.
Versioni i ri karakterizohet gjithashtu nga një integrim më i ngushtë me Microsoft Azure. Kjo, nga ana tjetër, hap mundësi të reja për përdoruesit e edicionit të DataCenter të Windows Server 2019, si sincronizimi i thjeshtë i skedarëve, backup-i i të dhënave përmes Azure Backup ose ngarkimi i skedarëve të serverit me Azure Files nga cloud. Përveç lidhjes së klustereve me Microsoft Azure, ka gjithashtu mundësi të bëjë backup të të dhënave në cloud me ndihmën e asistentit të migrimit të arkivimit.
Një tjetër novitet lidhet me përmirësimin e virtualizimit të serverëve Linux me Windows Server 2019 dhe mbrojtjen e tyre përmes "VM të mbrojtura", që më parë ishte e mundur vetëm me serverat e Windows. Me Windows Server 2019, distribucionet e Linux mund tani të integrohen brenda instalimit të Windows përmes nën-sistemit të Windows për Linux. Kjo ka avantazhin që serverët Linux tani mund të menaxhohen me lehtësi nga serverat e Windows me urdhërat e Linux.
Koncepti i licencës fleksibël për organizatat e mëdha
Kompanitë që blenë Windows Server 2019 DataCenter vazhdojnë të përfitojnë nga një koncept licencimi i sofistikuar që ofron fleksibilitetin më të madh të mundshëm. Ashtu si edicioni standard i Windows Server 2019, edhe edicioni i DataCenter ka një licencë të varur nga hardueri përmes licencës së bazës, duke përfshirë pajisjet e qasjes dhe përdoruesit. Ashtu si për paraardhësin, "8-Core-Minimum" për procesor dhe "16-Core-Minimum" për server janë ende në fuqi.
Platforma
Windows
Procesor
Procesor i rekomanduar me të paktën 1.4 GHz, (single core), të paktën 1.3 GHz (multi core) - 3.1 GHz ose më shumë (single dhe multi core), mbështetje maksimale e 2 CPU socket
Memoria e punës
Rekomandohet së paku 2 GB RAM (ose 4 GB nëse Windows Server Essentials ekzekutohet si VM), 16 GB RAM, mbështetje maksimale e 64 GB
Karta grafike
n.d.
Karta audio
n.d.
Hard Disk
Hard disk i rekomanduar prej së paku 160 GB me një pjesë të sistemit prej së paku 60 GB kapacitet
Ekran
n.d.
Drive optik
Drive DVD (për instalimin nga DVD)